Archiwum

Polski wieczór w Belgradzie
04 marca 2017
Polscy skoczkowie przeszli do historii!
04 marca 2017
Świętowano jubileusz 60-lecia żużla w Unii Tarnów
04 marca 2017
Dublet Polaków!
03 marca 2017
Zmarł Raymond "Kopa" Kopaszewski
03 marca 2017
Historia białostockiego sportu uwieczniona w Izbie pamięci
03 marca 2017
Polak mógł mieć srebro!
03 marca 2017
Powstanie Polskie Radio Sport!
17 lutego 2017
"Kosz pełen wrażeń" już w sprzedaży!
Na rynku wydawniczym pojawiła się autobiografia Andrzeja Pstrokońskiego. To wyjątkowa pozycja opisująca nie tylko historię koszykówki, ale także dzieje Polski.
15 lutego 2017
Bibliografia sportów zimowych
Przegląd polskiej literatury z II połowy XX wieku dotyczącej sportów zimowych.
13 lutego 2017
Nie żyje Jan Grabowski
13 lutego 2017
Nie żyje Roger Walkowiak
08 lutego 2017
Medalistka olimpijska odebrała Japoński Order Wschodzącego Słońca
01 lutego 2017
Klubowe MŚ 2017 w Polsce!
30 stycznia 2017
Sport w Bytomiu
Zapraszamy na niezwykle ciekawy materiał o historii sportu w Bytomiu.
24 stycznia 2017
Zmarł trener Józef Panek
11 stycznia 2017
Hutnik rozpoczyna obchody 60-lecia
W tym roku "Duma Bielan" obchodzić będzie 60. urodziny. Z tej okazji klub przygotował szereg atrakcji i niespodzianek dla kibiców oraz mieszkańców Bielan. Świętowanie potrwa dwanaście miesięcy. Pierwszy akcent już 17 stycznia.
11 stycznia 2017
Sport w Wojsku Polskim przed 1939 rokiem
Życie sportowe w polskim wojsku narodziło się podczas trwania I wojny światowej, kiedy to z organizacji niepodległościowych, w tym drużyn strzeleckich oraz towarzystw sportowo-paramilitarnych.
09 stycznia 2017
Czy wiesz, że: początki koszykówki jeszcze pod zaborami
W 1909 roku zorganizowano pierwszy oficjalny turniej w koszykówce na ziemiach polskich. Zawody uświetniły otwarcie Parku Towarzystwa Zabaw Ruchowych we Lwowie.
05 stycznia 2017
Zmarł Bogdan Tuszyński
02 stycznia 2017
Nie żyje jeden z najlepszych obrońców w historii Śląska Wrocław
02 stycznia 2017
Wesołych Świąt
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2017 życzy redakcja portalu SportowaHistoria.PL.
24 grudnia 2016
Nie żyje uczestniczka igrzysk olimpijskich
12 grudnia 2016
Zakupy ze SportowaHistoria.PL przez Allegro.pl
W odpowiedzi na rosnące oczekiwania naszych klientów, uruchomiliśmy konto SportowaHistoria.PL na portalu Allegro.pl.
10 grudnia 2016
Czy wiesz, że: Legia ponownie bije się z Realem
W 1964 roku los zadrwił z koszykarskich "Legionistów". Dwa lata po pamiętnym dwumeczu z "Królewskimi" warszawiacy ponownie zmierzyli się z madryckim dream teamem, również w ćwierćfinale Pucharu Europy.....
09 grudnia 2016
Czy wiesz, że: Legia pokonała Real ponad pół wieku temu
Oba kluby rywalizowały ze sobą ponad pół wieku temu. Nie w piłce nożnej, a koszykówce. Pierwsza potyczka zakończyła się sensacyjnym zwycięstwem warszawiaków.
08 grudnia 2016
Kalendarz sportowy już w sprzedaży
Unikalne zdjęcia wyjątkowych osób i miejsc, tworzących historię polskiego sportu. Znajdziecie je w wydanym przez nas kalendarzu na rok 2017. Całkowity dochód z jego sprzedaży zostanie przeznaczony na działalność Fundacji na Rzecz Historii Polskiego Sportu
06 grudnia 2016
W Klingenthal wskoczyli do historii nokautując rywali
03 grudnia 2016
Eddie "Orzeł" Edwards, Pele i wspaniała Mongołka na Ale Kino!
02 grudnia 2016
Video: Ostatni wielki bieg "Bronka"
Jest aktualnym rekordzistą Polski na bieżni na pięciu różnych dystansach. W swojej karierze wygrał setki biegów. Został zapamiętany przez jeden olimpijski występ.
01 grudnia 2016
Przejdź do strony: